Caută
Close this search box.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că pe el nu l-a deranjat Renate Weber

Kelemen Hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că este posibil că UDMR să nu susțînă revocarea din funcție a lui Renate Weber., avocatul poporului

„Pe mine nu m-a deranjat Renate Weber. Trebuie să vedem raportul. Cei care au propus schimbarea, PNL și USR PLUS, trebuie să vină cu o analiză”, a declarat Hunor, la Prima TV.

Liderul UDMR are probleme și cu proiectul de lege de desființare a Secției Speciale, o altă temă importantă pentru Justiție.

„Secția specială pentru magistrați. Dintr-o extremă am căzut în altă extremă. Nu am nici o problema cu desființarea acestei secțîi, avem o problemă cu locul în care ajung aceste dosare și cine ii va ancheta pe magistrați. Nu vrem ca dosarele să ajungă la DNA, ci la Parchetul General”, a mai spus Hunor.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a afirmat că discuțiile despre revocarea sa ”lovesc într-o instituție cu un mandat constituțional, acela de a fi garant al drepturilor și libertăților”.

Weber afirmă că nu a văzut niște motive reale pentru care se dorește revocarea sa: ”Au bâiguit că așa trebuie”, a adăugat Avocatul Poporului, care apreciază ca bună activitatea instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri