Caută
Close this search box.

Mai multe plângeri penale au fost formulate contra celor care au blocat Metroul Bucureşti

metroul bucureşti

Ministrul Transporturilor a anunţat că a depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili de blocarea metroului bucureştean, vineri dimineaţă, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, abuz în serviciu, trafic de influenţă, şantaj, infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe căile ferate şi folosirea de către liderii sindicali a influenţei şi autorităţii, în scopul obţinerii de bani, bunuri şi foloase necuvenite.

Poliţia Capitalei a anunţat că a fost sesizată, pe de altă parte, de către conducerea Metrorex, cu privire la încălcarea Legii 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului, iar plângerea a fost înaintată DIICOT.

„Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureştean astăzi, pentru următoarele infracţiuni:

+ zădărnicirea combaterii bolilor
+ abuz în serviciu
+ trafic de influenţă
+ folosirea funcţiei pentru favorizarea altor persoane
+ folosirea de către liderii sindicali a influenţei şi autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri şi foloase necuvenite
+ şantaj
+ infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe căile ferate

Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanţă civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare. Acţiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraş ostatic nu poate rămâne fără un răspuns ferm din partea autorităţilor şi din partea justiţiei.

Metroul trebuie eliberat şi trebuie să revină în circulaţie. Abia atunci se poate organiza un dialog adevărat despre problemele metroului. Conturile grase ale firmei controlate de Ion Rădoi nu sunt un subiect legitim de dialog şi nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Circulaţia metrourilor a fost blocată, din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel, la staţia Piaţa Unirii, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex, care precizează că, din cauza acestei acţiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că la 13.30 a convocat un dialog social cu reprezentanţii sindicatelor Metrorex şi CNSLR Frăţia şi a fost invitat şi directorul Metrorex la întâlnire.

În schimb, protestatarii au refuzat să dialogheze şi au transmis că vor să discute doar cu directorul Metrorex. În prezent, liderii USLMetrou stau de vorbă cu conducerea Metrorex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri