Caută
Close this search box.

Maia Sandu a lăsat fără imunitate doi deputaţi, unul a fost deja arestat în Parlament

maia sandu

Doi deputați din Partidul „Șor” au rămas fără imunitatea parlamentară, în urma unui vot al majorității din Parlament. Unul dintre deputați a fost săltat imediat, chiar din Parlament.

Deputații Denis Ulanov și Petru Jardan au rămas fără imunitate parlamentară, după ce Maia Sandu a făcut apeluri insistente către procurorul general al republicii, că dorește să vadă rezultate în lupta împotriva corupției.

Jardan a fost reținut pentru 72 de ore, chiar din Parlament, de către procurori. Deputatul Partidului Platforma DA Dinu Plângău scrie pe pagina sa de Facebook că, după ridicarea imunității, în Parlament s-au apropiat doi procurori de Petru Jardan și l-au invitat să meargă cu ei.

„Lumea zice că deja a și fost reținut. Domnul Ulanov așteaptă rândul, întrucât în Parlament au venit alți 2 procurori”, scrie Plângău.

Jardan este învinuit că ar fi comis abuz de serviciu, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișînău”, în perioada concesionării.

Și deputatul Denis Ulanov a rămas fără imunitate parlamentară. De la vot s-au abținut parlamentarii fracțiunii Partidului „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova”.

Procuratura Generală anunță că a acumulat probe pertinente și concludente de implicare în frauda bancară, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul escrocheriei și spălării de bani, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Procurorul general a spus în Parlament că în acest dosar ex-liderul democrat Vladimir Plahotniuc era conducătorul organizației criminale, iar liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, era conducătorul grupului criminal, în această organizație.

Regulamentul Parlamentului prevede că, în cazul în care deputatul a comis o infracțiune sau o contravenție, procurorul general poate cere ridicarea imunității acestuia, pentru măsuri procesuale de reținere, percheziționare, arestare sau trimitere în judecată.

Cererea de ridicare a imunității deputatului se înaintează pentru fiecare infracțiune sau contravenție, separat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri