Caută
Close this search box.

Maia Sandu, victorie însemnată în Republica Moldova

maia sandu

Curtea Constituțională din Republica Moldova a decis că decretul de săptămâna trecută al președintelui Maia Sandu, prin care l-a numit pe Igor Grosu candidat la funcția de premier, este constituțional, potrivit unui anunț oficial.

Maia Sandu l-a desemnat candidat de premier pe Igor Grosu, aliatul său și președintele interimar al partidului fondat de ea, după ce candidata Partidului Socialiștilor (PSRM) a renunțat la nominalizare.

Pentru că Parlamentul este controlat acum de majoritatea pro-rusă și anti-reformistă formată din Partidul Socialiștilor și Partidul Șor, iar precedenta propunere de premier a picat la vot, în acest moment există două opțiuni.

Prima opțiune, potrivit G4 Media: guvernul Igor Grosu e votat de Parlament și atunci Moldova va avea un executiv pro-reforme, aliniat cu președintele Maia Sandu, dar cu un parlament potrivnic și care, în mod previzibil, va bloca orice încercare de reformă.

A doua opțiune: parlamentul respinge prin vot și a doua propunere de premier și se declanșează alegerile anticipate.

Cu toate acestea, PSRM nu își dorește acum alegeri, pentru că stă mult mai slab în sondaje decât partidul președintelui Maia Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri