Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, se compară cu Roosevelt 

ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost invitat de onoare, la Congresul Blocului Național Sindical. Ciolacu a ținut să îl laude pe șeful BNS, Dumitru Costin, pe care l-a comparat cu Winston Churchill. Aceasta este cel puţin ciudat, pentru că liderul sindical mai curând ar putea avea similitudini de discurs cu laburiştii britanici.

„Acum 80 de ani, când America s-a hotărât să între în război contra Germaniei naziste, președintele Statelor Unite i-a spus lui Winston Churchill: suntem în aceeași barcă acum! Prezența mea azi, aici, alături de dumneavoastră, este expresia faptului că vrem ca întotdeauna, nu doar la momente de criză, PSD să fie în aceeași barcă cu BNS”, a spus Ciolacu. Ce urmează e antologic.

„Îmi place de oamenii (sic!) care spun ceea ce gândesc, fără să se teamă. Îmi place de oamenii care te critică atunci când greșești. Iar pe dl Dumitru Costin îl știți foarte bine – are o gură atât de mare… când este nevoie – și nu te iartă.

Îmi place să fiu aici fiindcă mă simt în mijlocul unor oameni pe care te poți baza. Mesajul meu este că avem nevoie unii de alții mai mult ca oricând, fiindcă ne aflăm în mijlocul unui război. Asta înseamnă austeritatea pe care a instaurat-o Cîţu: un război al unei puteri cinice la adresa tuturor oamenilor care trăiesc cinsitit, din salariu.

Acum 80 de ani, când America s-a hotărât să între în război contra Germaniei naziste, președintele Statelor Unite i-a spus lui Winston Churchill: suntem în aceeași barcă acum! Prezența mea azi, aici, alături de dumneavoastră, este expresia faptului că vrem ca întotdeauna, nu doar la momente de criză, PSD să fie în aceeași barcă cu BNS”, a declarat Ciolacu la congresul BNS.

El le-a cerut sindicaliștilor să „blocăm planul nefast al actualei puteri, de a vinde cele mai valoroase companii de stat”, făcându-se că nu ştie că nu există un astfel de plan.

„Știu însă că, alături de dumneavoastră putem reuși! Că putem reuși să apărăm capitalul românesc și să fim de partea tuturor investitorilor care își plătesc cinstit taxele și impozitele în România, nu își externalizează profiturile cu nesimțire!

Că putem reuși să blocăm planul nefast al actualei puteri de a vinde cele mai valoroase companii de stat, care valorează peste 10 miliarde de euro și în care lucrează zeci de mii de angajați! Și care fac profituri de peste un milard de euro anual!

Că putem moderniza legislația muncii, aducând-o la realitatea post-pandemie, pentru a stopa abuzurile! Nu este normal ca telemunca să devină noua formă de exploatare a angajatului, cu program de 12-14 ore pe zi”, a nai spus Ciolacu.

Președintele BNS, Dumitru Costin, a reacționat violent, după ce premierul Cîţu a anunțat că este „nevoie de o discuție în societate” despre modul în care liderii de sindicate încasează cotizațîi de la membri și cum de au rămas de 30 de ani în aceleași funcțîi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri