Caută
Close this search box.

Medicul erou Cătălin Denciu, primele declarații după incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ: „Am început să pot merge din nou”

Medicul erou Cătălin Denciu, care a ars în incendiul de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț în timp ce încerca să salveze din flăcări pacienți cu Covid-19, a făcut primele declarații după tragedia în urma căreia au murit zece oameni.

Cătălin Denciu a fost transferat de la Queen Astrid Military Hospital din Bruxelles, unde se recupera din noiembrie 2020, la Saint-Luc Hospital, cea mai mare unitate medicală din capitala belgiană, unde va începe următoarea fază a vindecării.

După incendiul din clubul Colectiv, România a încheiat un acord de colaborare cu Queen Astrid Military Hospital, pentru a fi trataţi aici pacienţii cu arsuri grave.

Pe 14 noiembrie 2020, când a avut loc incendiul de la Piatra Neamţ, Cătălin Denciu se afla de gardă la secţia Terapie Intensivă şi a încercat să salveze pacienţii cu Covid-19.

„Îmi amintesc că m-am trezit la terapie intensivă. Acolo au avut grijă de mine asistentele şi fizioterapeuţii. Pe 20 ianuarie, am fost transferat la o unitate de terapie medie. Gradual, am început să mă pot mişca şi să pot merge din nou”, a povestit Cătălin Denciu pentru beldefnews.mil.be, care a publicat și primele imagini din spital cu medicul erou.

Cătălin Denciu a spus va continua să lupte, pentru a se recupera:

„Astăzi pot deja să pedalez. Să îndoi braţele este încă dificil, aşa că fac multe sesiuni de tratament cu fizioterapeuţi pentru a învăţa să îmi mişc din nou coatele.

Recuperarea este departe de a fi încheiată, dar ştiu că trebuie să dau totul pentru a mă simţi mai bine. Voi continua să muncesc pentru a reuşi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri