Caută
Close this search box.

Militar italian prins în flagrant când îi dădea unui diplomat rus documente secrete NATO

Un membru al forţelor navale italiene, suspectat că transmitea Rusiei informaţii secrete despre ţări NATO, şi un oficial din cadrul Ambasadei Rusiei în Roma au fost reţinuţi de autorităţile italiene, iar ambasadorul rus în Italia, Serghei Razov, a fost convocat la Ministerul italian de Externe, relatează BBC.

Agenţi ai carabinierilor au descins, la ordinul Procuraturii din Roma, într-o clădire în care avea loc o întâlnire privată între un membru al Forţelor Navale italiene şi un oficial din cadrul Ambasadei Rusiei.

Militarul italian, care este căpitan de fregată, a fost surprins în flagrant în timp ce îi oferea oficialului rus, în schimbul unei sume de bani, informaţii secrete, informează cotidianul Il Sole 24 Ore.

Militarul italian şi oficialul rus activ în Ambasada Rusiei din Roma au fost reţinuţi sub acuzaţia de spionaj. Militarul italian urmează să fie arestat preventiv, iar oficialul rus va fi expulzat din Italia.

Conform unor surse citate de cotidianul Corriere della Sera, printre datele secrete transmise Rusiei se numără inclusiv informaţii despre ţări NATO. Operaţiunea a avut loc sub coordonarea Agenţiei Italiene pentru Securitate Internă, iar incidentul este considerat cel mai grav de după încheierea Războiului Rece.

Ca reacţie la incidentul de spionaj, Ministerul de Externe de la Roma l-a convocat imediat pentru explicaţii pe ambasadorul Rusiei, Serghei Razov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri