Caută
Close this search box.

Ministrul Energiei merge la Bruxelles pentru a discuta planul de restructurare a CE Oltenia

virgil popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că se va afla luni şi marţi la Bruxelles pentru a discuta cu oficialii europeni pe marginea planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Noi ne-am asumat şi sprijinim Pactul Verde European, acel Green Deal, şi evident că facem paşi în această direcţie. Suntem în proces de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Eu luni şi marţi sunt la Bruxelles tocmai pentru a discuta şi acest lucru. Ne dorim ca, la Oltenia, dintr-un mix energetic bazat 100% pe cărbune, să avem la sfârşitul acestui proces de restructurare cărbune, gaz şi energie regenerabilă„, a spus ministrul, vineri, în cadrul unor declaraţii de presă cu ocazia campaniei „Vinerea verde”.

El a venit la serviciu conducând maşina electrică a Ministerului Energiei. De regulă, ministrul foloseşte o maşină a SPP, care îl ia zilnic de acasă.

Eu, când vin, (maşina electrică – n.r.) este deja la încărcat, tocmai pentru a putea pleca unde au nevoie. Colegii o pot folosi, fiecare dintre colegii noştri. Secretarul de stat (Niculae – n.r.) Havrileţ o foloseşte chiar foarte des. A fost o plăcere să conduc o maşină electrică astăzi. Am venit de acasă. M-am mai învârtit un pic, că am avut puţină treabă. Chiar e o plăcere să conduci o maşină electrică, nepoluantă. E un pic aşa, să zic, neobişnuit, că nu auzi zgomotul motorului, dar să ştiţi că merge foarte bine”, a mai spus Popescu.

În decembrie, statul român a notificat oficial Comisia Europeană cu privire la planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia care include acordarea de ajutoare de stat.

Pe 5 februarie, Comisia Europeană a anunţat deschiderea unei investigaţii aprofundate a ajutorului de stat pentru restructurarea companiei.

CE Oltenia are nevoie de aprobarea Comisiei Europene până la finele lunii aprilie, pentru a primi ajutorul de stat care îi permite achitarea fără penalităţi a certificatelor de emisii de dioxid de carbon aferente anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri