Florin Segărceanu a demisionat din funcția de căpitan nejucător al echipei României de tenis feminin.

Cu doar o lună înaintea barajului de Billie Jean King Cup (actuală denumire a fostei Fed Cup) cu Italia, căpitanul nejucător al naționalei României, Florin Segărceanu, a anunțat că va demisiona din funcție. Acesta va fi înlocuit de Monica Niculescu (33 de ani, 53 WTA, în proba de dublu).

„Nu mai sunt căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup. O să fiu în preajma echipei. Fed Cup întră intr-o nouă etapă. Vine o generație nouă și am considerat că trebuie un suflu proaspăt, care să preia această generație.

Monica Niculescu este în momentul acesta căpitanul nejucător, pentru această primă întâlnire. Va fi ajutată cu sfaturi de Simona Halep și Alina Tecsor, care a rămas acolo în continuare. Eu voi fi alături de echipă, dar nu pe bancă, nu în poziția de căpitan.

Nu am nici un regret. A fost o experiență frumoasă. Am o prietenie strânsă cu jucătoarele. Anul acesta fac 60 de ani și cred că generațiile tinere au nevoie de energie și de persoane apropiate de vârsta lor,” a spus Florin Segărceanu, la Radio Timișoara, conform Sport.ro.

România – Italia va avea loc în intervalul 16-17 aprilie la Cluj-Napoca și va conta pentru rămânerea în Grupa I Mondială. Simona Halep a anunțat deja că nu va participa la această confruntare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here