Caută
Close this search box.

Myanmar. Fetiţă de opt ani împuşcată mortal, de forţele de ordine

Myanmar

O fetiţă de 7 ani a fost împuşcată în locuinţa ei, după ce forţele de securitate au deschis focul, în al doilea oraş ca mărime din Myanmar, Mandalay, ea fiind victima cu vârsta cea mai fragedă a reprimării protestelor împotriva loviturii de stat militare de luna trecută, relatează Reuters, conform Agerpres.

Junta la putere i-a acuzat pe protestatarii pro-democraţie de incendiere şi violenţe, în timpul săptămânilor de proteste, şi a afirmat că va folosi cât mai puţin forţa, pentru a-i calma pe demonstranţi.

Purtătorul de cuvânt al regimului militar, Zaw Min Tun, a declarat că 164 de protestatari au fost ucişi în total şi şi-a exprimat părerea de rău pentru aceste decese. Asociaţia de asistenţă pentru deţinuţii politici (AAPP) susţine pe de altă parte că 261 de persoane au fost ucise în timpul reprimării protestelor de către forţele de securitate.

„Sunt şi cetăţenii noştri”, a declarat Zaw Min Tun, în cadrul unei conferinţe de presă din capitala Naypyitaw, la o zi după ce Uniunea Europeană şi SUA au impus noi sancţiuni împotriva unor persoane şi grupuri cu legături cu puciul de la 1 februarie, în urma căruia guvernul ales al lui Aung San Suu Kyi a fost înlăturat de la putere.

Personalul unei case de pompe funebre din Mandalay a declarat pentru Reuters că o fetiţă de 7 ani a fost împuşcată mortal, în orăşelul Chan Mya Thazi.

Soldaţii ar fi tras în direcţia tatălui său dar au lovit-o pe fată, care se afla în braţele sale în locuinţa lor, a declarat o soră de-a ei pentru media locală Myanmar Now. Alţi doi bărbaţi au fost ucişi în localitate.

Armata nu a comentat până acum incidentul. Odată cu căderea nopţii, au fost organizate mai multe priveghiuri în capitala economică Yangon şi alte oraşe.

Junta este condamnată la nivel internaţional pentru lovitura de stat care a pus capăt tranziţiei lente spre democraţie din Myanmar şi pentru reprimarea sângeroasă a protestelor care au urmat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri