Caută
Close this search box.

Năsui: Aveţi impresia că puteţi să mă intimidaţi sau să mă şantajaţi, dar nu o să reuşiţi!

Năsui

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a precizat în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii simple iniţiate de PSD împotriva sa, că, din aceste moţiuni simple ale social-democraţilor, reiese „un clasament al fricii PSD şi al fricii unui vechi sistem de a face politică”.

El a mai spus că PSD nu va reuşi să îl intimideze sau să îl şantajeze. Moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Economiei, Claudiu Năsui, intitulată „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”, este dezbătută de Senat, votul fiind programat tot azi.

Textul moţiunii a fost citit de către liderul grupului PSD din Senat, Lucian Romaşcanu. Senatorul social-democrat Daniel Zamfir a afirmat că Năsui şi Voiculescu au patentat corupţia legalizată.

La rândul ei, senatoarea PNL Alina Gorghiu a vorbit despre o diferenţă între şedinţele Senatului şi ale Camerei Deputaţilor. Ea a spus că în cele de la Cameră erau „Ghiţă”, care nu ştiu să facă acord între subiect şi predicat.

Gorghiu a făcut apel la decenţă în plenul Senatului şi a îndemnat „aşa-zişii Ghiţă, din sala de plen, să se ducă acasă, la televizor, să mănânce seminţe şi să huiduie de acolo”.

Claudiu Năsui, subiectul moţiunii:

„Din aceste moţiuni reiese un clasament al fricii PSD şi al fricii unui vechi sistem de a face politică. Mai întâi Vlad Voiculescu şi acum eu. Sunt cumva invidios pe Vlad Voiculescu că l-aţi luat înaintea mea, înseamnă că a deranjat mai rău ca mine.

Am venit să demontez punct cu punct toate lucrurile pe care le-aţi ridicat. Vorbiţi despre destabilizarea economiei în 70 de zile. Trebuie să recunosc că aici e chiar hilar de la PSD care a dat OUG 114, PSD care a destabilizat economia într-o singură zi – mai ţineţi minte miercurea neagră, care a venit cu Vâlcov, Andruşcă şi legile date de Dragnea?

Aţi arătat atunci mediului privat că chiar sunteţi în stare de orice şi ne vorbea chiar doamna premier – alt geniu de marcă al PSD că economia chiar reacţionează bine la OUG 114. M-aţi chemat aici pentru că am închis nişte robinete de bani publici. Aţi făcut-o pentru că am deranjat interesele dvs financiare.

Acum arătaţi că sunteţi loviţi unde vă doare – la bani. Aveţi impresia că puteţi să mă intimidaţi sau să mă şantajaţi, dar nu o să reuşiţi, pentru că nu mi-e frică la abonaţii din partidul dvs din banii contribualilor.

Nu faceţi decât să mă încurajaţi să continui mai puternic şi exact asta voi face. Pentru prima dată avem cea mai corectă şi liberală strategie economică.”

Daniel Zamfir, Senator PSD:

„Haideţi să scoatem securiştii şi fiii lor din viaţa politică! Vlăduţ Voiculescu, fiu, nepot de securist. Afară cu securiştii şi fiii lor din viaţa politică. La audieri, aţi spus că daţi pentru HoReCa 2,5 miliarde de lei. S-au evaporat.

A rămas doar un miliard, pentru că restul s-au dus la 3 companii multinaţionale de reasigurare. Sunt fonduri insuficiente. Sunteţi breaz, aşa, daţi cu pumnul în masă, la Guvern. BCR şi Raiffeisen sunt obligate să plătească statului român 400 de milioane de lei.

Domnul Vlăduţ a patentat ceva unic în România. Grupul de interese al consilierului onorific. Vlăduţ Voiculescu are 22 de consilieri personali. Domnul Năsui vrea şi el să îşi numească consilieri onorifici fără număr, aşa cum a cerut săptămâna trecută în Guvern. Aţi patentat corupţia legalizată.”

Alina Gorghiu, senatoare PNL:

„Daţi-mi voie să invoc în această sală a Senatului o diferenţă de luare de cuvânt faţă de Cameră. Până acum am asistat la tot felul de Ghiţă în plenul reunit al Camerei şi Senatului care vociferau şi nimeni nu le tăia microfonul.

Aceleaşi persoane Ghiţă care habar nu au să facă acord între subiect şi predicat. Golanii stau acasă şi o să vă rog să reveniţi la decenţă. Aveţi în sală nişte miniştri care au votul Parlamentului. Cu respect o să vă rog, doamna preşedintă, să aduceţi decenţa în sala Senatului, iar aşa-zişii Ghiţă din sala de plen să se ducă acasă la televizor, să mănânce seminţe şi să huiduie de acolo.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri