Caută
Close this search box.

Negocierile din coaliţie, pentru TVR și Radio, deblocate prin crearea a încă două posturi

coaliţie

Liderii Coaliției au decis să creeze două posturi noi de conducere, la nivelul TVR și SRR, după modificarea legilor de funcționare ale celor două instituții. Astfel, negocierile vor merge mult mai ușor, fiind mai multe funcții de împărțit între PNL, USR PLUS și UDMR.

Surse politice susțin că motivul principal pentru care s-a decis înființarea unor noi posturi de conducere ține de separarea funcției de președinte de cea de director general. În coaliție, propunerea a venit din partea UDMR.

După finalizarea discuțiilor, președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că separarea funcţiei de director general de cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie la SRTV şi la SRR este absolut necesară, pentru că prima este o funcţie executivă, iar cea de-a doua neexecutivă.

„Prin cumulul acestor două funcţii, practic, faci un melanj între executiv şi neexecutiv, astfel încât la sfârşitul zilei nu se ştie cine ce atribuţie mai are”, a precizat Dragu, întrebată pe această temă.

Abia după modificarea legii, Parlamentul va vota rapoartele de activitate ale TVR și SRR. Potrivit ultimelor discuții din coaliție, PNL dorește să obțină șefia TVR, iar USR PLUS să primească șefia Radioului Public. UDMR ar putea negocia pentru una dintre funcțiile nou înființate.

În ceea ce privește Avocatul Poporului, s-a decis ca acesta să fie numit în baza unui acord în Coaliție, să fie făcută o singură propunere, iar persoana desemnată să fie independentă politic.

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis săptămâna trecută prelungirea până la 31 martie a termenului de finalizare a rapoartelor privind activitatea Avocatului Poporului, a Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi a Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri