Caută
Close this search box.

Nelu Tătaru anunță că Vlad Voiculescu ar putea fi chemat la audieri în Parlament, în scandalul publicării datelor despre vaccinare

Nelu Tătaru nu exclude posibilitatea ca ministrul Vlad Voiculescu să fie audiat în Parlament, îns candalul privind datele referitoar ela vaccinarea populației, dacă Guvernul nu va aduce lămuriri suplimentare.

”Este o problemă a Guvernului în acest moment, care trebuie să o rezolve, iar în măsura în care explicaţiile date de către Guvern nu vor fi cele care să aducă lămuriri, atunci va fi chemat şi domnul Vlad Voiculescu la comisie. Vom vrea să vedem care sunt acele structuri care trebuiau să avizeze acele informaţii şi apoi vom avea şi discuţiile pe marginea chemării domnului Voiculescu la comisie”, a explicat el, pentru RFI.

Potrivit lui Nelu Tătaru, demersul ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu de a publica lista cu testele Covid-19 pe judeţe este corect pe fond, dar trebuie să existe unele avize. De asemenea, a anunțat că a discutat cu reprezentanţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare şi că urmează ca săptămâna viitoare să existe lămuriri, iar centrele respective de vaccinare ”să intre în circuitul deschis”.

”O transparenţă trebuie să existe, informarea trebuie să existe”, dar şi acele lucruri considerate amănunte şi care înseamnă asumarea şi corectitudinea unor date cu avizarea de către instituţia respectivă trebuie să existe, a spus Nelu Tătaru.

La argumentul că nu este vorba despre date personale, informaţii din fişele medicale ale pacienţilor sau de CNP-uri, ci de nişte cifre seci, simple statistici, care nu necesită avize, fostul ministru al Sănătăţii a replicat: ”Acele cifre seci, cum se spuneţi dvs. sau statistici nu cred că sunt pe înţelesul populaţiei şi nu merg doar să mă gândesc la avize, mă gândesc la a prezenta într-un anumit context fiecare din acele date pe care le-am dat populaţiei. Faptul că am luat o bază de date şi am prezentat-o, dacă într-adevăr este aşa, mi se pare oarecum ceva brut, pe care încerci să-l prezinţi populaţiei, pentru a arăta o transparenţă. Nu, eu sunt adeptul prezentării unor date într-un context epidemic şi pe înţelesul fiecăruia. Dincolo de acest lucru, mă întorc la ce spuneaţi dvs., la avizarea unor date. Da, avizarea unor date, dacă nu fac atingere către date personale, GDPR-ul sau către anumite zone de vaccinare, să spunem, care reprezintă unităţi militare sau reprezintă alte structuri care au un anumit regim”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri