Caută
Close this search box.

Nicușor Dan: Primăria Capitalei a depus proiecte de 7 miliarde de euro

Nicuşor Dan

Primăria Capitalei a depus la Ministerul Fondurilor Europene pentru a obține finațare prin Planul Național de Redresare și Reziliență o listă de proiecte de 7 miliarde de euro, a anunțat vineri primarul general, Nicușor Dan.

Proiectele vizează mobilitatea urbană – în special achiziția de tramvai, extinderea liniilor de tramvai, modernizarea sistemului de termoficare – proiecte de 1 miliard de euro, amenajarea mai multor spații verzi – 900 milioane de euro, extinderea spitalelor, proiecte sociale .

O să vorbim azi despre proiectele pe care Primăria Municipiului București le-a propus către PNRR – Planul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba despre investiții majore care nu au fost făcute în București în ultimii 30 de ani, în domenii cheie, mobilitate- adică trafic, protecția mediului, sănătate, termoficare, educație și protecție socială.

Este o oportunitate extraordinară pentru București să se dezvolte prin PNRR, sper ca Guvernul să înțeleagă necesitatea unei alocări mari pentru București pentru că Bucureștiul concentrează o bună parte din dezvoltarea economică a României și este nevoie să o stimulăm. Primăria Capitalei a depus la Ministerul Fondurilor Europene proiecte care însumează 7 miliarde de euro.

Mi-aș dori cât mai multe dintre ele să fie finanțate prin PNRR”, a declarat Nicușor Dan într-o conferință de presă susținută la Primăria Capitalei, citat de Hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri