Caută
Close this search box.

Nicuşor Dan vizează achiziţia a 50 de trenuri electrice, pentru trenul metropolitan

trenul metropolitan

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că a propus finanţarea celor 9 proiecte pentru construirea trenului metropolitan prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi Capitala va avea în final 8 tronsoane de cale ferată modernă. Valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 530 milioane euro, a adăugat edilul.

„Cel mai mare proiect pentru cea mai mare problemă a Capitalei – acesta este trenul metropolitan, care va avea o contribuţie importantă la rezolvarea chestiunii traficului în Bucureşti.

Pentru realizarea trenului metropolitan pe infrastructura existentă a CFR, am propus finanţarea prin PNRR a 9 proiecte complementare, 8 dintre ele dedicate modernizării celor 8 linii de cale ferată şi unul dedicat achiziţiei de trenuri.

Lucrările de modernizare a căilor ferate includ reparaţii capitale ale şinelor, reabilitarea staţiilor existente şi construirea de noi staţii, modernizarea trecerilor la nivel, pasaje rutiere, electrificarea liniilor, iar în privinţa mijloacelor de transport avem în vedere achiziţia a 50 de trenuri electrice”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri