Caută
Close this search box.

Nigel Farage: De data asta, chiar mă retrag definitiv din politică!

nigel farage

Politicianul britanic Nigel Farage, unul dintre liderii campaniei pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, şi-a anunțat retragerea de la conducerea Partidului Reformei Regatului Unit și din politică, în general, considerând că rolul lui s-a încheiat.

„Nu există nicio întoarcere. Brexitul s-a încheiat”, a spus Farage într-un podcast din ziarul „The Telegraph”. „Nu am de gând să dau înapoi. Știu că m-am întors o dată sau de două ori când oamenii au crezut că am plecat, dar până aici a fost drumul meu. S-a terminat”, a adăugat el.

Acum, Farage intenționează să continue „influențarea dezbaterii politice”. „Nu vreau să joc golf de patru ori pe săptămână”, a explicat populistul britanic, care asigură că misiunea sa va fi acum aceea de a face campanie „împotriva influenței Chinei în Regatul Unit” și agenda „corectitudinii politice”.

„Am construit de-a lungul anilor o platformă de socializare destul de considerabilă. Am o acoperire. De aceea vreau să influențez în continuare dezbaterea. Vreau să schimb în continuare dezbaterea. Dar o pot face fără să lupt împotriva alegerilor”, a declarat el.

Partidul său anterior, Partidul Independenței Regatului Unit (UKIP), a fost perceput ca o forță motrice în spatele ieșirii țării din UE după referendumul din 2016. Marea Britanie a părăsit în cele din urmă blocul comunitar anul trecut și perioada de tranziție post-Brexit s-a încheiat în decembrie. Țara a ajuns la un acord comercial de ultimă oră post-Brexit la sfârșitul anului 2020, dar continuă să se lupte cu efectele legislative ale ieșirii sale din blocul UE.

Farage, care era europarlamentar al Partidului Independenței din Marea Britanie, a demisionat după consultarea populară și s-a întors doi ani mai târziu pentru a forma Partidul Brexit, al cărui nume a fost ulterior schimbat în Reforma UK, căruia îi va fi acum președinte de onoare. Înainte a făcut parte din Partidul Conservator.

Pentru Farage, în vârstă de 56 de ani, divorțat și tată a doi copii, victoria partidului Brexit la alegerile europene din 2019 este cauza pentru care Boris Johnson a înlocuit-o pe Theresa May în funcția de prim-ministru și că acesta, la rândul său, a fost impulsul definitiv pentru Brexit. Totuşi, el a fost și critic: „Rezultatul final a izolat Irlanda de Nord de restul Regatului Unit și i-a tratat pe pescarii noștri într-un mod îngrozitor, dar suntem afară din UE și nu mai există cale de întoarcere”, a subliniat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri