Caută
Close this search box.

O femeie a aruncat patru pui de ciobănesc care erau puși într-un sac

Polițiștii din Suceava i-au întocmit dosar penal unei femei care a abandonat patru pui de câine din rasa ciobănesc pe care i-a pus într-un sac de rafie.

Cățeii au fost aruncați chiar la poarta sediului în care funcționează o asociație pentru protecția animalelor, în comuna Dărmănești.

Patru pui de câine din rasa ciobănesc au fost abandonați într-un sac de rafie, la poarta sediului în care funcționează Asociația ”Casa lui Patrocle”. din Măriței, comuna Dărmănești.

În baza imaginilor video, femeia a putut fi identificată, cum au anunțat cei de la asociație încă de la început. Este vorba despre o localnică în vârstă de 40 de ani, care a declarat că a găsit în apropierea locuinței sale o cățea care a fătat patru pui.

În seara zilei de 4 martie. i-a pus într-un sac de rafie și, cu autoturismul proprietate personală, i-a transportat și abandonat în curtea Asociației ”Casa lui Patrocle”. Din cauza hipotermiei ori a impactului cu solul, în urma aruncării sacului, unul dintre pui a murit.

Polițiștii au anunțat că au întocmit dosar penal privind infracţiunea de „rănire sau schingiuire a animalelor”. Inițial, femeia fusese sancționată doar cu avertisment. Cei de la asociație au fost deranjați și revoltați de faptul că poliția i-a aplicat femeii doar un avertisment .

Asociația ”Casa lui Patrocle” s-a implicat foarte serios în acest caz, punându-le la dispoziție polițiștilor toate datele de care aveau nevoie:

”Abandon executat fix în ograda noastră! Și exact sub camerele de supraveghere! Au avut înregistrarea, ba le-am sugerat și cine este autoarea, le-am explicat chiar și unde anume se încadrează fapta din punct de vedere legal! Le-am ușurat munca!

Pe românește le-am făcut ”neoficial” noi ancheta! Ca să aflăm cu stupoare că tot ceea ce-au făcut este să aplice un avertisment, atât. Nici măcar o amendă minimă – așa măcar de bun simț. Și din respect pentru munca noastră!

De parcă ar fi plătit amenda din buzunarele lor! Faptul că s-a aplicat un avertisment în fața unei infracțiuni și a unei fapte penale – este un mod exemplar de a încuraja abandonul.

Moment în care ne plângem că toata țărișoara asta este plină de pui și de câini abandonați. 99% dintre abandonurile din România nu se pot proba, nici pedepsi. Iar acum când am avut toate argumentele servite pe tavă, ne-am luat un ignore elegant”, se arătau nemulțumiți cei de la asociație, conform Monitorului de Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri