Caută
Close this search box.

O firmă neamţească cere falimentul Nutrelo Grup, firma lui Valentin Ştefan Dragnea

fiul lui dragnea

Nutrelo Group, firma lui Valentin Dragnea, se pregătește de faliment. PETER GRAF LANDTECHNIK KG, o companie din Germania, a depus o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva NUTRELO GROUP SA, cerere care se judecă în prezent la Tribunalul Teleorman.

Firma lui Dragnea Jr. ar fi tras în piept această companie germană, al cărei domeniu de activitate este comercializarea utilajelor agricole. Și, pentru că nu a plătit achizițiile făcute, Valentin Dragnea ar putea să experimenteze pe propria sa piele falimentul.

În prezent, la Tribunalul Teleorman se judecă dosarul cu numărul 363/87/2021 , înregistrat la jumătatea acestei luni, are ca obiect deschiderea procedurii de faliment la cererea creditorului. Un prim termen în dosar este stabilit pentru data de 29 martie.

Nutrelo Group SA este una dintre cele mai importante afaceri în care s-a implicat fiul lui Liviu Dragnea, Ștefan Valentin. Povestea e destul de veche și a venit la pachet cu foarte mulți bani pentru familia baronului din Teleorman.

Toul a început în luna aprilie a anului 2018, când Adunarea Generală a Acționarilor companiei Zooveg 2010 SA, și anume Valentin Dragnea, Gabriel Putineanu și Dragne Liviu, toți domiciliați în București, se întrunea în mod extraordinar pentru a îmbunătăți activitatea curentă a companiei, prin contractarea unui credit în valoare de 50.000 de lei.

Banii veneau de la Valentin Dragnea, urmând ca Liviu Dragne, în calitate de președinte al consiliului de administrație să semneze contractul în numele firmei și să stabilească termenii contractului împreună cu creditorul. Cu alte cuvinte, Valentin Dragnea împrumuta firmei pe care o deținea, în calitate de acționar, banii lui personali.

O lună mai târziu, Zooveg 2010 SA își schimba denumirea în NUTRELO GROUP și, potrivit Monitorului Oficial, „valoarea capitalului social subscris și vărsat integral este de 115.000 lei, împărțit în 115 acțiuni nominative, în formă dematerializată, astfel: Valentin Dragnea deține 70,43% din capitalul social, Gabriel Putineanu deține 20% din capitalul social, și Liviu Dragne deține 9,75% din capitalul social”.

Zece zile mai târziu, membrii Consiliului de administrație al firmei redenumite și deținute acum în mod majoritar de Valentin Dragnea se reuneau din nou, iar Valentin Dragnea venea, din nou, cu bani de acasă pentru îmbunătățirea activității firmei.

De data aceasta, suma era și mai mare, societatea fiind creditată de fiul lui Dragnea cu 67.200 lei, urmând ca Liviu Ilie Dragnea, în calitate de președinte al consiliului de administrație, să semneze contractul în numele societății și să stabilească termenii contractuali împreună cu creditorul.

În acest context, intră în scenă o altă firmă a fiului de baron, și anume Bucharest Residence SRL.

Practic, capitalul social al firmei a fost mărit cu 1000 lei, prin crearea a încă 100 de părți nominale de 10 lei fiecare. Astfel, structura acționariatului devine următoarea: Nutrelo Group deține 50% din capitalul social, Dragnea Valentin Ștefan deține 45% din capitalul social și Dragne Liviu 5% din acesta. Tot atunci, Valentin Dragnea își schimba domiciliul pe București.

În vara lui 2018, spre finalul lunii iunie, adunarea generală a acționarilor firmei Nutrelo Group, se reunește în mod extraordinar și completează obiectul de activitate al companiei cu câteva domenii noi și, pe alocuri, surprinzătoare, și anume: creșterea cămilelor și camelidelor, creșterea porcinelor, vânătoare și… hoteluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri