Primăria Suplacu de Barcău a încasat o amendă usturătoare de la Garda de Mediu Bihor, de 20.000 de lei, după ce angajaţii instituţiei locale au fost prinşi în timp ce incendiau gunoaie, iar alte mizerii le împingeau, cu un buldoexcavator, într-o vale.

Potrivit unei informări transmise de Garda de Mediu, în urma unui control făcut pe raza comunei Suplacu de Barcău, comisarii au depistat o groapă clandestină de gunoi, întinsă pe circa 2.000 mp.

Inspectorii s-au rezumat să fotografieze deşeurile de toate felurile care zăceau pe teren, de la resturi menajere, plastice, până la deşeuri vegetale sau rezultate din reparaţii auto.

Ulterior, comisarii de mediu s-au întors, pentru a lămuri cine se face vinovat pentru această groapă de gunoi clandestină. Când au ajuns acolo însă, surpriză: mai mulţi angajaţi ai Primăriei Suplacu de Barcău, îmbrăcaţi cu echipamente personalizate, erau pe terenul respectiv, dădeau foc la deşeuri şi le împingeau într-o vale, folosind un mini-buldoexcavator.

„Ca urmare a acestor neconformităţi au fost stabilite măsuri de igienizare a amplasamentului, iar UAT Suplacu de Barcău a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 211/2011”, a transmis Garda de Mediu Bihor.

101 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here