Caută
Close this search box.

O ţintă turistică fabuloasă a lansat carantina pe iaht

carantina pe iaht

Turiștii care merg în Thailanda își pot petrece acum cele două săptămâni obligatorii de carantină după intrarea în țară la bordul unui iaht, informează BBC.

Guvernul speră că noua inițiativă va produce venituri de peste 50 de milioane de dolari în această ramură de turism.

Programul are ca scop relansarea industriei turismului din Thailanda, afectată grav de pandemia de coronavirus. Anterior, în ianuarie, Thailanda a anunțat o inițiativă, prin care turiștii își puteau petrece perioada obligatorie de carantină pe un teren de golf.

Thailanda are o economie care se bazează pe veniturile aduse de turiști, însă le-a interzis accesul în țară anul trecut, pentru a limita răspândirea virusului.

Anunțat luni, programul de carantină pe yacht le va permite vizitatorilor cu teste negative de coronavirus să-și petreacă caratina la bordul unui iaht sau a unui mic vas de croazieră în Phuket.

Pandemia a redus drastic numărul de turiști care vizitează țara asiatică, numărul acestora scăzând de la 50.000 pe zi la doar câteva sute.

Programul a început deja să accepte primii turiști pentru un parcurs de probă, iar aproape 100 de ambarcațiuni ar urma să ia parte la inițiativă odată ce pornește oficial. Vizitatorii trebuie să poate o brățară care le monitorizează semnele vitale, inclusiv temperatura și tensiunea, dar care urmărește și locația purtătorului prin GPS. Dispozitivul poate transmite informații și din larg, pe o rază de 10 kilometri.

După ce a interzis accesul turiștilor străini în martie 2020, Thailanda a început să-și redeschidă granițele treptat, începând cu luna octombrie.

Săptămâna trecută, ministrul Turismului din această țară a anunțat că va propune un plan prin care turiștii străini să-și poate petrece carantina obligatorie în zone turistice, precum stațiuni de pe malul mării. Inițiativa de carantină la hotel ar urma să înceapă în aprilie sau mai în provincii căutate de turiști, cum ar fi Phuket, Krabi sau Chiang Mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri