Caută
Close this search box.

Orban, despre sancționarea parlamentarilor care votează la două mâini: Mi se pare chiar că vizează un pic şi domeniul penal să votezi pentru altcineva

ludovic orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că susţine sancţionarea cu 80% din indemnizaţie a parlamentarilor care votează la dublu.

„Cu siguranţă. Mi se pare chiar că vizează un pic şi domeniul penal să votezi pentru altcineva. Conform Constituţiei, fiecare parlamentar este un reprezentant al cetăţenilor care i-au încredinţat votul şi trebuie să-şi exprime voturile în Parlament. Dacă altcineva votează în locul lui, nu este corect. Este o viciere a mandatului de reprezentare”, a spus Orban, întrebat dacă susţine proiectul USR prin care parlamentarii care votează la dublu să fie sancţionaţi cu 80% din indemnizaţie.

El a arătat că acest proiect vizează modificarea legii privind statutul parlamentarilor.

„Nu a fost printre punctele care au fost prezentate la reuniunea Birourilor permanente de săptămâna trecută. Este un proiect de lege de modificare a legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor care trebuie să treacă prin comisia de statut şi, după ce se finalizează raportul, va intra în dezbaterea plenului camerelor reunite”, a spus Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri