Caută
Close this search box.

Orban spune că nu a discutat cu premierul despre demiterea lui Octav Bjoza

ludovic orban

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că nu a discutat cu premierul Florin Cîţu despre demiterea lui Octav Bjoza din funcţia de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 – 1989, subiect pe marginea căruia încă nu se pronunţă.

Orban a amintit însă că Guvernul pe care l-a condus a acordat statutul de utilitate publică Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România.

„Mă voi pronunţa public pe acest subiect. N-am avut o discuţie cu premierul. Domnul premier a fost plecat ieri. Nu mă pronunţ. În ceea ce mă priveşte, Guvernul pe care l-am condus a acordat statutul de utilitate publică pentru Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici”, a declarat liderul PNL, la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că este un om care are un respect profund pentru luptătorii anticomunişti şi pentru cei care au suferit în temniţele comuniste.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că a decis demiterea lui Octav Bjoza din funcţia de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 – 1989, având în vedere abordarea acestuia „incompatibilă” cu statutul de înalt responsabil al Guvernului prin „punerea în discuţie a dimensiunilor Holocaustului” şi încercarea de a pune pe umerii comunităţii evreieşti „aducerea comunismului în România”.

În opinia prim-ministrului, încercarea lui Bjoza, preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România, de a aduce argumente pentru ca urmaşii criminalilor de război să beneficieze de drepturi din partea statului român reprezintă un afront adus celor care au suferit din cauza ororilor comunismului şi Holocaustului.

Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România, Octav Bjoza, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că regretă faptul că premierul Florin Cîţu interpretează comunicatul AFDPR din 12 martie în sensul că organizaţia „ar avea ceva” cu etnia evreiască.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri