Caută
Close this search box.

Paşaportul COVID pentru vacanţă trebuie adoptat până în vară

Parlamentul European va accelera procedura de aprobare a noii adeverințe electronice verzi, așa-zisul „pașaport Covid”, care ar urma să permită circulația sigură și liberă pe durata pandemiei.

Astfel, conform noului calendar, adoptarea acestui nou document se va face până în vară, informează Parlamentul printr-un comunicat oficial.

Eurodeputații au decis inițierea procedurii de urgență cu 468 de voturi pentru, 203 împotrivă și 16 abțineri. În timpul dezbaterii în plen, marea majoritate a eurodeputaţilor au sprijinit crearea rapidă a adeverinţei electronice verzi, care urmăreşte să faciliteze circulaţia sigură şi liberă în interiorul UE pe durata pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

Potrivit propunerii CE, aceasta ar include informaţii cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19, la un rezultat negativ la testul Covid-19, precum şi informaţii privind orice infecţie anterioară cu coronavirus.

Mai mulţi vorbitori au subliniat necesitatea de a avea garanţii solide în materie de protecţie a datelor cu caracter personal şi medical şi au subliniat că nu trebuie discriminate persoanele care nu au fost vaccinate, se mai precizează în comunicat.

Plenul PE va adopta mandatul de negociere cu Consiliul UE, care poate include amendamente la propunerea CE, în cursul următoarei sesiuni plenare din 26-29 aprilie.

Comisia pentru libertăţi civile (LIBE), responsabilă de dosar din partea PE, va putea solicita ca mandatul să îi fie încredinţat, pentru a începe discuţiile. Rezultatul negocierilor dintre colegiuitori va trebui aprobat atât de PE, cât şi de Consiliul UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri