Caută
Close this search box.

Patriarhul Daniel dorește intensificarea relaţiilor dintre Bisericile Ortodoxe din România şi Serbia

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, l-a primit, marţi, în vizită de prezentare, pe ambasadorul Republicii Serbia la Bucureşti, Stefan Tomasevic, prilej cu care a afirmat că este de dorit o intensificare a relaţiilor dintre cele două Biserici Ortodoxe surori şi între cele două popoare vecine.

Ambasadorul Serbiei la București a menționat faptul că, înainte de a se prezenta la post, în România, a fost binecuvântat de vrednicul de pomenire patriarh Irineu.

Totodată, domnul ambasador a mulţumit pentru mesajul de condoleanţe pe care Patriarhul României l-a transmis, în numele Bisericii Ortodoxe Române, la funeraliile fostului patriarh al Serbiei, Irineu.

În ceea ce priveşte pe noul Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Sârbe, Preafericitul Părinte Porfirie, Excelenţa Sa şi-a exprimat convingerea că acesta va continua să dezvolte bunele relaţii cu celelalte Biserici şi popoare creştine, aşa cum a făcut-o şi în calitate de mitropolit de Zagreb şi Ljubljana.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit pentru aprecieri și a evocat personalitatea noului Patriarh al Serbiei, promotor al dialogului şi al frăţietăţii ortodoxe, al păcii şi prieteniei între popoare diferite.

Preafericirea Sa a subliniat faptul că este de dorit o intensificare a relaţiilor dintre cele două Biserici Ortodoxe surori şi între cele două popoare vecine, potrivit Basilica.ro.

De asemenea, Patriarhul României a evidenţiat rolul deosebit pe care l-a avut Statul Sârb în sprijinirea Bisericii Ortodoxe Sârbe pentru zidirea şi pictarea Catedralei Sfântul Sava din Belgrad, Patriarhia Română fiind şi ea în proces de pictare, în tehnica mozaic, a Catedralei Naţionale din Bucureşti.

Prin aceste Catedrale, se arată credinţa şi demnitatea celor două popoare ortodoxe, după anii dificili ai dictaturii comuniste atee.

Foto: basilica.ro

La finalul întrevederii, cei doi interlocutori au menţionat perioada grea prin care trece întreaga umanitate din cauza pandemiei cu noul coronavirus, perioadă care poate fi depășită prin intensificarea rugăciunii, a filantropiei creştine şi a solidarităţii faţă de toţi cei aflaţi în dificultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri