Caută
Close this search box.

Poliţia a propus folosirea unei aplicaţii, care să înregistreze acordul partenerilor, înainte de a face sex

Comisarul-şef al poliţiei din New South Wales (stat din Australia, cu capitala la Sydney) a provocat un scandal în întreaga ţară după ce a propus folosirea unei aplicaţii care să înregistreze acordul partenerilor înainte de a face sex şi a putea fi astfel folosită în instanţă ca probă în cazul acuzaţiilor de hărţuire sexuală sau viol, informează BBC, via Digi24.

Şeful poliţiei din New South Wales, Mick Fuller, a sugerat ideea realizării unei aplicaţii prin care oamenii să-şi înregistreze digital consimţământul sexual. În acest fel, conform lui Fuller, tehnologia ar putea fi folosită pentru stabilirea şi dovedirea „consimţământului pozitiv” al unei persoane.

Propunerea a fost criticată de australieni care au acuzat poliţia că e complet lipsită de viziune. Agresiunile sexuale, hărţuirile şi abuzurile la adresa femeilor reprezintă temele uneia din principalele dezbateri publice care au loc în prezent în Australia.

Zilele trecute, zeci de mii de persoane au protestat împotriva abuzurilor sexuale, în contextul unui scandal în care membri ai Parlamentului şi ai guvernului australian sunt acuzaţi de viol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri