Polițistul-sindicalist arestat pentru că a bătut cu sadism doi tineri bucureșteni conduce un sindicat afiliat la Blocul Național Sindical, al lui Dumitru Costin. Acum o zi, liderul sindical BNS se plângea că premierul Florin Cîțu ar fi asimilat mișcarea sindicală cu hoția.

“Este pentru prima oară în treizeci de ani când un lider politic, aşa cum este domnul Cîţu, a transformat întreaga mişcare sindicală într-o adunătură de hoţi, pentru că afirmaţii de genul «luaţi banii oamenilor fără acordul lor» înseamnă hoţie, furt”, declara la 4 martie Dumitru Costin.

El a reacționat astfel la intenția Guvernului de a elimina cotizarea automată lunară la sindicat, în cazul angajaților de la stat care s-au înscris într-o organizație sindicală.

Newsweek România a arătat că unul din polițiști arestați, după ce au bătut cu brutalitate doi tineri – iar pe unul dintre ei au urinat – este Viorel Constantin Șeicaru.

Potrivit datelor de pe site-ul Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), Șeicaru este prim-vicepreședinte al aceste structuri, care a fost condusă până de curând de actualul deputat PSD Dumitru Coarnă.

Sindicatul acesta este afiliat la Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România, care face parte din Blocul Național Sindical.

Pe site-ul SNAP, este lăudată una dintre polițistele care au participat la răpirea și brutalizarea celor doi tineri. Polițistele, de 22 și 23 de ani, sunt puse sub control judiciar.

Irina Gogoașe circula cu autobuzul 116, când a observat o persoană dată în căutare pentru ultraj, relatează SNAP, pe site-ul sindicatului. L-a urmărit pe suspect, a chemat ajutoare, iar acesta a fost reținut.

“Are toată aprecierea colegilor din Poliția Capitalei și poate fi numită polițistul zilei“, concluzionează SNAP.

166 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here