Caută
Close this search box.

Premierul australian a refuzat să destituie un ministru vizat de acuzaţii de viol

Premierul australian Scott Morrison a refuzat luni să destituie un ministru vizat de acuzaţii de viol, explicând că acest responsabil, a cărui identitate nu a fost divulgată, dezminte cu fermitate aceste acuzaţii care au fost aduse la cunoştinţa poliţiei, informează AFP.

Şeful guvernului conservator, deja sub presiune în urma denunţării de atitudini misogine în cadrul clasei politice, a apreciat că ministrul său este presupus nevinovat. „Acuzaţiile de comportament infracţional trebuie să fie examinate de agenţiile competente şi autorizate” să o facă, a declarat el, explicând că acest caz ţine de competenţele poliţiei.

Recent, premierul australian a fost destinatarul unei scrisori ce conţinea acuzaţii detaliate conform cărora un bărbat ce face parte din guvernul său ar fi violat o adolescentă de 16 ani la Sydney, în 1988. Această femeie s-a sinucis anul trecut, iar identitatea persoanei acuzate nu a fost dezvăluită, date fiind legile australiene foarte severe în probleme de defăimare.

Morrison a explicat că a discutat asupra acestui subiect cu ministrul său, care a respins în mod categoric aceste acuzaţii. „Ţine de poliţie, într-o ţară guvernată în conformitate cu regulile statului de drept, să se pronunţe asupra veridicităţii acuzaţiilor de această natură”, a declarat premierul australian jurnaliştilor. „Cazul a fost transmis poliţiei. Persoana în chestiune a respins ferm aceste acuzaţii. Prin urmare, aceasta este treaba poliţiei”, a subliniat el.

Poliţia a confirmat că a primit o plângere, refuzând să facă mai multe comentarii.

Decesul presupusei victime şi vechimea faptelor fac improbabilă lansarea de urmăriri în justiţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri