Caută
Close this search box.

Prima reacție a ministrului de Interne în cazul crimelor de la Onești: ”Poate că ar fi fost nevoie să treacă la altă abordare”

bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a avut miercuri prima reacție în cazul de la Onești, unde un bărbat a luat ostatici doi muncitori şi apoi i-a ucis. Ministrul a anunțat că au loc verificări ale structurilor din Ministerul Afacerilor Interne privind desfăşurarea intevenţiei.

Dacă au văzut că nu dau rezultate aceste negocieri şi componenta asta a negocierilor, poate că ar fi fost nevoie să treacă la altă abordare”, a declarat ministrul Bode.

Citește și: Soția criminalului de la Onești a fost reținută pentru complicitate

Bode a mai afirmat că ”suntem obligați să tragem învățăminte din această tragedie” și a menționat că echipa de intervenție avea toate dotările corespunzătoare.

”Cei vinovaţi trebuie să răspundă, să răspundă în baza regulamentelor noastre interne, să răspundă în faţa legii. Dar noi suntem obligaţi să tragem învăţămintele din această tragedie şi să luăm toate măsurile care o astfel de situaţie să nu se mai repete (…) În ceea ce priveşte dotarea structurilor noastre, am văzut în spaţiul public o afirmaţie incorectă, că structurile prezente la faţa locului nu erau echipate corespunzător. Este fals. Că structurile sunt chemate să intervină în momentul în care s-a dat ordinul să intre în încăperea respectivă nu erau echipate este fals”, a mai spus Lucian Bode.

Luni, un bărbatul a sechestrat și ucis doi muncitori într-un apartament din Oneşti. In locul unei intervenții în forță, forțele de ordine au preferat să negocieze ore în șir cu criminalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri