Caută
Close this search box.

Protest fără mască, condus de Diana Şoşoacă la Piaţa Victoriei.VIDEO. Câteva sute de persoane sunt şi la Piata Universităţii

În Bucureşti au loc mai multe proteste anti-mască. În Piața Victoriei sunt în jur de 500 de protestatari și alte câteva sute se află la Piața Universității.

„Toate restricțiile și toată această reducere de drepturi și libertăți încalcă Constituția României și Carta Europeană a Drepturilor Omului”, a spus Șoșoacă, în discursul susținut în mijlocul protestatarilor.

La Piața Victoriei se află Diana Șoșoacă, în mijlocul celor 500 de protestatari prezenți, potrivit Realitatea TV. Participanții la miting nu poartă măști, însă jandarmii au decis să nu aplice amenzi pentru moment.

La Piața Universității în schimb sunt ceva mai puțini protestatari. Cele două grupuri ar urma să se reunească ceva mai târziu într-un protest mai amplu ce va avea loc chiar la Cotroceni.

Protestul a fost anunţat pe pagina de Facebook a mişcării civice independente care militează pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor intitulată „Starea de libertate”.

Starea de Libertate
„20 MARTIE – PROTEST MONDIAL CONTRA RESTRICŢIILOR ROMÂNIA IESE IAR ÎN STRADĂ, ANTIMASCARADĂ!

Pe 20 martie este ziua protestelor mondiale împotriva restricţiilor pandemice.

Sâmbătă 20 martie 2021, de la orele 15, ne adunăm în miting la fântânile de la Universitate şi apoi plecăm în marş spre parcul Izvor, pentru mitingul final.

Vom vorbi şi vom protesta paşnic în Starea de Libertate! Avem mulţi waţi şi mulţi decibeli ca să ne facem auziţi! Vă aşteptăm şi îi aşteptăm pe toţi fraţii noştri de suferinţă, indiferent de unde vin!”, arată o postare de joi pe pagina de Facebook a mişcării „Starea de libertate”.

Şi în Centrul Civic din municipiul Braşov, câteva zeci de persoane s-au adunat sâmbătă după-amiază, pentru a se alătura protestatarilor din alte ţări care se opun restricţiilor luate de autorităţi pentru oprirea crizei sanitare.

Ei se opun „discriminării” pe criteriul legat de vaccinare şi cer „respectarea dreptului la viaţă, la respiraţie liberă, la credinţă, la muncă, la circulaţie , la cultură, la şcoală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri