Caută
Close this search box.

PSD susţine Registrul public al lucrătorilor cu Securitatea, dar să fie trecuţi şi colaboratorii, şi turnătorii

ciolacu

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va susţine proiectul iniţiat de ministrul Economiei Cladiu Năsui care prevede înfiinarea Registrului public al lucrătorilor cu Securitatea. El a adăugat că în iniţiativă ar trebui trecut un amendament prin care să fie trecuţi în lege şi colaboratorii, respectiv turnătorii la Securitate.

„PSD susţine un astfel de proiect. Mai mult, dorim să fie trecuţii în lege şi colaboratorii, respectiv turnătorii. Nu ştiu dacă atât de mare problemă a fost cu securiştii, cât de mare problemă a fost cu turnătorii”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat cum vede proiectul de lege iniţiat de Claudiu Năsui.

Chestionat dacă este posibil ca PSD să voteze această propunere legislativă, Ciolacu a răspuns: „Cu acest amendament”.

Ministrul Economiei Claudiu Năsui şi-a prezentat miercuri, într-o postare pe Facebook, proiectul referitor la Registrul lucrătorilor cu Securitatea, care prevede că autorităţile şi instituţiile au dreptul de a fi informate în legătură cu existenţa sau inexistenţa calităţii de lucrător al Securităţii a rudelor de până la gradul al III-lea pentru persoanele care ocupă funcţii şi demnităţi precum preşedintele României, parlamentar, membru al Guvernului, Avocatul Poporului şi primar. De asemenea,

El a făcut publice şi sentinţele de condamnare la închisoare a tatălui său şi a bunicii sale, în replică la acuzaţiile PSD, privind legăturile familiei sale cu Securitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri