Caută
Close this search box.

Radu Cristescu, deputat PSD, este adept QAnon, susţine şeful pe România al acestei organizaţii extremiste

radu cristescu

Deputatul PSD Radu Cristescu este un susținător al mișcării QAnon, a dezvăluit liderul QAnon România, Cornel Sabou. Organizație de extremă dreapta, QAnon a fost catalogată de FBI,anul trecut, drept „potențială amenințare teroristă internă”.

QAnon este considerată principala repsonsabilă de asaltul asupra Capitoliului de la Washington.

Într-un interviu pentru publicaţia Vice, Cornel Sabou a declarat că Radu Cristescu a fost activ pe grupurile online ale QAnon România. Cristescu, deputat PSD de Satu-Mare, s-a remarcat în ultima perioadă prin ieșiri extrem de agresive, la România TV și Antena 3.

Cristescu a recunoscut că a promovat idei susținute de QAnon, însă a pretins că nu știa despre ce este vorba.

„Eu i-am văzut pe Facebook, am impresia că am mai distribuit niște articole pe la ei. Nu subscriu la nici o teorie, că nu cunosc multe. Nu știu exact la ce dau like, că eu mă uit foarte rapid pe articole.

Erau vreo două pagini, și-au schimbat numele, dar, în fine, nu sunt atent la aceste chestii”, s-a fofilat politicianul PSD, când a fost întrebat ce știe despre teoriile QAnon.

Cristescu a spus că se consideră la rândul lui un patriot și că îl simpatizează pe Donald Trump, patronul spiritual al QAnon. „Are curaj! Dom’le, e un om care spune – cum ar trebui să spună foarte mulți – lucrurilor pe nume. Iar în politică sunt puțini care spun ce au de spus”, a declarat Cristescu.

QAnon România este o mișcare conspiraţionistă care a pornit din Statele Unite și care îl consideră pe Trump drept „trimisul lui Dumnezeu pe Pământ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri