Caută
Close this search box.

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, spune că va prelua lucrarea Pasajului Doamna Ghica după o analiză

pasajul doamna ghica

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2 din București, i-a dat o replică publică primarului general Nicușor Dan, care anunțase disponibilitatea edilului de sector de a prelua proiectul înghețat al Pasajului Doamna Ghica, pentru care Primăria Capitalei nu are bani.

Mihaiu arată într-o postare pe Facebook că ”am fost uimit de declarațiile lui Nicușor, care au ars niște etape extrem de importante. Înainte să le cer locuitorilor din Sectorul 2 să ne angrenăm în acest proiect amplu și costisitor, trebuie, înainte și înainte de toate, să avem o analiză completă a documentației și a situației din teren”.

Nicușor Dan declarase că ”am avut o discuţie cu primarul Sectorului 2, care şi-a arătat, de principiu, disponibilitatea de a-l prelua. Urmează să finalizăm această discuţie. De aceea în proiectul de buget, aşa cum este el acum, nu figurează bani din partea PMB pentru Doamna Ghica, mai puţin datoriile pe care deja le avem şi pe care vrem să le plătim”.

Miza disputei dintre cei doi primari e cel mai mare proiect de infrastructură aflat acum în lucru în București, pasajul peste intersecția Doamna Ghica din Sectorul 2, o lucrare în valoare de circa 110 milioane de lei. Proiectul, început în ultima parte a anului 2019, de administrația Gabriela Firea, a fost înghețat de Nicușor Dan, din lipsa fondurilor.

Acum, traficul rutier în zonă este un coșmar, dat fiind că multe dintre căile de acces din zonă sunt îngustate, iar lucrările sunt complet paralizate de câteva luni.

În plus, locuitorii din zonă trebuie să înfrunte poluarea masivă cu praful rezultat din șantierul părăsit, precum și cu lipsa pomilor – toți arborii din zonă fiind tăiați la începerea proiectului. Acum, zona Doamna Ghica arată părăsită, cu câteva picioare de pod neterminate.

Postarea integrală a lui Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2:

”E adevărat. M-am arătat interesat să ajut în rezolvarea unei probleme arzătoare din Sectorul 2 – pasajul Doamna Ghica. Având în vedere că Primăria Generală nu are fondurile necesare să finalizeze lucrările, mi s-a părut de bun-simț să încerc să găsesc o soluție de deblocare. Nu putem rămâne la nesfârșit cu un șantier deschis în mijlocul orașului, care a transformat viața locuitorilor din zonă într-un adevărat coșmar. Totuși, asta nu înseamnă că nu analizăm serios lucrurile înainte. Am fost uimit astăzi de declarațiile lui Nicușor, care au ars niște etape extrem de importante.

Înainte să le cer locuitorilor din Sectorul 2 să ne angrenăm în acest proiect amplu și costisitor, trebuie, înainte și înainte de toate, să avem o analiză completă a documentației și a situației din teren. Autorizația de construire, proiectul tehnic cu toate modificările ulterioare, contractul de lucrări împreună cu graficul de execuție, procesul verbal de recepție – toate trebuie să fie clare și incontestabile înainte să ne asumăm această investiție. Nu vreau să acoperim vreo ilegalitate făcută sau lăsată moștenire de Firea.

Preluarea unui șantier aflat în desfășurare ar fi o premieră pentru administrația din București. Nu s-a mai făcut niciodată. Drept urmare, întregul proces trebuie să fie complet legal și transparent. Altfel nu se poate.

Ca fapt divers, aș fi preferat ca declarațiile să vină după ce ajungeam împreună la o concluzie, dar nu mai contează. Important e acum să găsim o soluție și să încheiem cât mai rapid un șantier, care stă blocat și creează multe neplăceri pentru locuitorii din Sectorul 2”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri