Caută
Close this search box.

Raed Arafat: Paturile la ATI au fost suplimentate în Bucureşti

raed arafat

Raed Arafat a declarat sâmbătă că a fost suplimentat numărul de paturi din secţiile de terapie intensivă în Bucureşti.

„În privinţa paturilor pe secţiile de terapie intensivă, s-a lucrat intens împreună cu Ministerul Sănătăţii în acest sens. Pot să vă spun că la Bucureşti s-au suplimentat paturile, tirul de terapie intensivă care va fi alipit Spitalului ‘Sfântul Ioan’ a rămas doar stocatorul de oxigen să vină şi astăzi facem tot posibilul să vină în weekend, deci rezolvăm şi partea de transport.

La ‘Malaxa’ s-a suplimentat cu cinci paturi, care au primit autorizaţia”, a precizat Raed Arafat, după o şedinţă care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, pe tema paturilor de la ATI, la care au participat şi premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, potrivit Agerpres.

Şeful DSU a adăugat că la Spitalul „Matei Balş” de la 20 de paturi de terapie intensivă a crescut capacitatea la 40 de paturi prin detaşare de personal.

„Mai avem la Spitalul ‘Sfântul Pantelimon’ capacitatea de a creşte la 40 de paturi cu oxigenare, cu posibilitate de upgradare a lor în cursul acestui weekend.

Se lucrează şi în restul ţării, au fost videoconferinţe permanente între Ministerul Sănătăţii şi colegii din ţară pentru creşterea capacităţii. La momentul în care s-a făcut ultima analiză, acum 10 zile, erau 1.408 paturi. Acum acest număr creşte şi vom veni cu o actualizare după ce ştim că au fost operaţionalizate”, a afirmat Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri