Caută
Close this search box.

Raluca Turcan: Salariul de bază la care să se raporteze majorările sau calculul salariilor să fie de 2.300 de lei

raluca turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că, în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri, a fost adoptat în primă lectură un memorandum în baza căruia toate ministerele vor trebui să prezinte propria viziune în privinţa salarizării în sistemul public.

„Am solicitat tuturor ministerelor de linie să prezinte propria viziune în privinţa salarizării în sistemul public, plecând de la nişte principii pe care Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale le-a identificat ca fiind necesare.

În primul rând să existe o unitate în privinţa salariului în plată care se calculează pentru toate categoriile socio-profesionale. Noi propunem ca salariul de bază la care să se raporteze majorările sau calculul salariilor să fie de 2.300 de lei, nivelul salariului minim brut pe economie”, a declarat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ministrul Muncii a estimat că va fi necesar un an pentru finalizarea proiectului de lege:

„Nu avem o presiune foarte mare a timpului, pentru că nu dorim să facem lucrurile improvizat, iar o lege care să ţintească un caracter unitar să ne trezim, de fapt, că este dominată de excepţii. Aşadar, ne-am propus cam un an de zile să putem să pregătim acest act normativ de o importanţă dominantă, covârşitoare, astfel încât, într-adevăr, în sistemul public de salarizare să putem spune că am făcut un pas serios de reformă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri