Caută
Close this search box.

Restaurantele şi barurile amendate de trei ori vor avea activitatea suspendată

Premierul Florin Cîțu a anunțat că susține propunerea ministrului de Interne, Lucian Bode, ca localurile ce sunt amendate în mod repetat, pentru încălcarea regulilor în pandemie, să aibă activitatea suspendată.

Cîțu a spus că, dacă amendamentul propus de ministrul Bode nu va trece de Parlament, Guvernul va adopta o ordonanță de urgență. ”Avem pregătită OUG, prin care vom suspenda activitatea agenților economici care nu respectă legislația”, a spus Cîțu.

Premierul a anunțat că are ședințe separate cu primarii din București și cu toți prefecții, apoi cu primarii și cu președinții de consilii județene din toată țara, pentru a găsi soluții punctuale la creșterea cazurilor de infectare cu Covid.

Pe de altă parte, Lucian Bode a spus că va cere conducerii PNL să propună în coaliție introducerea unui proiect, pe agenda Parlamentului.

”O să solicit conducerii PNL să discute în coaliție foarte serios ca în această săptămână pe agenda Parlamentului să fie aprobat prioiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancțiunilor. Sancțiunile nu sunt suficiente din păcate. (…) Legea 55 să fie modificată astfel încât după una, două, trei sancțiuni, instituțiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă regulile de protecție danitară. Dacă se repetă, se trece la nivelul următor și aplicăm sigiliul pe locație”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

El a spus că poliția a făcut peste 5.000 de controale în localuri în acest week-end și a aplicat zeci de amenzi, unele la unități care sunt amendate în mod repetate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri