Caută
Close this search box.

Români vaccinaţi cu AstraZeneca din lotul ABV2856, oprit de la utilizare în Italia

astrazeneca

Mai multe persoane din România au fost vaccinate cu ser AstraZeneca din lotul ABV2856, care a fost oprit de la utilizare în Italia, în urma unor efecte secundare grave.

Potrivit Biziday, citat de News.ro, numeroşi utilizatori ai aplicaţiei au sesizat faptul că au fost deja vaccinaţi anti-Covid cu lotul AstraZeneca suspendat în Italia şi în mai multe ţări europene – lotul ABV2856.

Astfel de sesizări au fost primite din judeţul Timiş. Ziarul de Iaşi a primit sesizări similare de la persoane vaccinate în judeţul Iaşi.

Agenţia italiană a medicamentului (AIFA) a anunţat joi că interzice folosirea unui lot de vaccin împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, după ce a fost informată cu privirre la efecte secundare grave, relatează Reuters.

Această măsură este luată cu titlu de precauţie, în contextul în care nu s-a stabilit, pentru moment, vreo legătură între vaccinarea cu vaccin din acest lot şi apariţia simptomelor respective, precizează Aifa. Agenţia anunţă că procedează la efectuarea tuturor verificărilor necesare.

Lotul vizat este lotul ABV2856.

Danemarca, urmată de Norvegia, au anunţat joi suspendarea folosirii vaccinului împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, în urma unor tulburări de coagulare a sângelui semnalate la persoane vaccinate cu acest vaccin. Un asemenea caz a fost semnalat pe teritoriul danez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri