Cele peste 150.000 de locuri puse la dispoziție pe platforma de vaccinare s-au ocupat aproape în totaitate.

Ritmul înscrierii pentru imunizarea cu ser Pfizer/BioNTech a fost de 302 persoane pe minut, conform informațiilor puse la dispoziție de oficialii din Sănătate. De astăzi, categoriile vizate se pot prezenta în cele 130 de cabinete noi din țară.

Nu mai puțin de 7.800 de persoane în fiecare zi – acesta este ritmul de lucru pentru cele 130 de cabinete care își încep activitatea de azi.

Autoritățile vor ca până pe 20 martie să vaccineze 156.000 de români care au peste 65 de ani, suferă de boli cronice ori au dizabilități, conform Ziare.com.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, referitor la campania de vaccinare: „Locurile disponibile în platformă sunt văzute doar de către persoane care îndeplinesc unul dintre aceste trei criterii.

Practic, dacă nu au peste 65 de ani, trebuie să figureze în baza de date a CNAS cu boli cronice sau să fie înscriși la Agenția Națională pentru Plăţi și Inspecție Socială ori la Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități. Am luat această decizie, pentru că este foarte important să imunizăm cât mai repede persoanele vulnerabile”.

Programarea se poate face individual, cu ajutorul aparținătorilor sau prin direcțiile de asistență socială, din primării. De asemenea, prin medicul de familie sau call center, mai arată autoritățile.

În paralel, continuă vaccinarea cadrelor didactice, iar echipele mobile se deplasează la suferinzii imobilizați la pat sau în centre de specialitate.

România este pe locul șapte la nivel mondial și pe locul doi în Europa, în ceea ce privește procentul persoanelor imunizate cu două doze de ser anti-Covid.

202 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here