Caută
Close this search box.

România pierde meciul cu Armenia din preliminariile CM 2022, după ce a rămas în 10 oameni

mirel rădoi

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Armeniei, cu scorul de 3-2 (0-0), miercuri seara, la Erevan, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Armenia a obţinut prima sa victorie în faţa României, după un joc modest făcut de tricolori, în care au abundat greşelile.

Cele şase schimbări făcute de selecţionerul Mirel Rădoi faţă de partida cu Germania nu au adus plusul care era aşteptat, iar echipa a jucat liniar, a construit greoi, fără inspiraţie, portarul Florin Niţă fiind nevoit să salveze situaţia de mai multe ori, potrivit Agerpres.

După mai multe ocazii, armenii au fost tot mai incisivi, iar Şagoian (51) a trimis alături de ţintă, din centrarea lui Hambarţumian. Gazdele au reuşit să deschidă scorul (56), prin Eduard Sperţian, cu un şut deviat de Toşca.

România a reuşit să întoarcă scorul în doar 11 minute, prin dubla lui Cicâldău (62, 72). La prima fază, mijlocaşul Universităţii Craiova a deviat foarte bine şutul-centrare al colegului său de club, Bancu, iar la a doua a reluat cu capul mingea centrată de acelaşi coechipier.

Armenia a primit o mână de ajutor în min. 78, când tricolorii au rămas în zece, după eliminarea lui Puşcaş, pentru o intrare periculoasă la Calisir, în condiţiile în care acesta avea un cartonaş galben.

A urmat apoi un asediu al armenilor, care şi-au creat ocazie după ocazie, apărate excelent de portarul Florin Niţă, care, după meciul excepţional cu Germania, a salvat din nou România de un scor ruşinos.

Gazdele au egalat cu ajutorul unei erori de arbitraj, Haroian reluând în plasă, din poziţie de ofsaid, centrarea lui Barseghian (87). La doar un minut după aceea, Creţu a fost lent în marginea careului şi l-a faultat pe Sperţian, iar Tigran Barseghian a marcat golul victoriei din penalty (89).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri