Caută
Close this search box.

Rusia spune că posibilele atacuri cibernetice plănuite de SUA sunt „infracţiune cibernetică pură”

china

Kremlinul s-a declarat alarmat în legătură cu informaţii apărute recent în New York Times, potrivit cărora SUA ar plănui o serie de contraatacuri secrete asupra unor sisteme web ruseşti, afirmând că astfel de atacuri ar echivala cu infracţiuni cibernetice, relatează Reuters.

Într-un material publicat în 7 martie, NYT relata, citând surse, că Statele Unite ar plănui o serie de contraatacuri sub acoperire, asupra unor sisteme având legătură cu guvernul de la Moscova, ca răspuns la un atacul prin software-ul SolarWinds, atribuit Rusiei, de către oficiali americani, ceea ce Moscova neagă.

„Acestea sunt informaţii alarmante” din moment ce un ziar atât de prestigios le publică şi anunţă posibilitatea unor astfel de atacuri cibernetice, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

De fapt „este vorba de infracţiune cibernetică pură”, a adăugat el, insistând că „Rusia nu a fost niciodată implicată în infracţiuni cibernetice”, conform agenţiei de presă ruse.

Hackeri, suspectaţi de legături cu Rusia, au comis la sfârşitul anului trecut un atac cibernetic masiv asupra mai multor sisteme ale executivului american şi ale unor companii private.

La mijlocul lunii decembrie, acest atac a afectat Departamentul de Stat, cel pentru Securitatea internă, Trezoreria şi instituţii naţionale de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri