Caută
Close this search box.

Şase persoane care spionau pentru Rusia au fost arestate în Bulgaria. Furniizau informaţii GRU

gru

Procurorii bulgari au reținut șase persoane acuzate că spionau pentru Rusia, transmite Sofia Globe, citată de G4Media. Cei șase, conduși de un fost ofițer de rand înalt din Serviciul de Informații al Armatei bulgare, penetraseră instituții-cheie din stat și transmiteau informațiile către serviciul secret al armatei ruse, GRU.

Presupusul lider al rețelei de spioni a făcut studiile în Rusia și Bulgaria și este lector la academia de informații a Bulgariei. El era cunoscut cu numele de cod ”Rezidentul”.

A racolat alți angajați din principalele instituții de forță din Bulgaria și a construit o rețea care spiona în favoarea GRU, potrivit sursei citate.

Printre instituțiile infiltrate de spioni se numără Ministerul bulgar al Apărării, Serviciul de Informații al Armatei bulgare și Parlamentul de la Sofia.

Unul dintre presupușii spioni este chiar directorul direcției pentru informații secrete al Parlamentului bulgar.

Soția liderului grupului are cetățenie rusă și bulgară și a fost de asemenea membru al rețelei de spioni, având rolul de a transmite informații și sume de bani.

Bulgarii care vindeau secrete de stat erau plătiți cash, cu banii puși în plicuri, cu sume cuprinse între 1000 și 1500 de euro, în funcție de importanța informațiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri