Caută
Close this search box.

Scandal în etapa a treia de vaccinare: Platforma blocată, iar personalul din centrele de vaccinare amenință cu încetarea lucrului

vaccinare

Etapa a treia de vaccinare, destinată populației generale, începe cu stângul: platforma este blocată de ore în șir, iar personalul din centrele de vaccinare amenință cu încetarea lucrului din cauză că nu au fost plătiți. Dr. Valeriu Gheorghita, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, a afirmat la Digi24 că, în scurt timp, problemele de ordin informatic vor fi rezolvate.

Autoritățile au anunțat încă de duminică seara că s-ar putea să apară sincope pe platformă, deși procedura a fost anunțată din timp, deci ar fi trebuit să meargă fără probleme.

În condițiile date, în aceste momente la Ministerul Sănătății se desfășoară o ședința de urgență pentru a analiza situația existentă.

Dr. Valeriu Gheorghita, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, a afirmat la Digi24 că, în scurt timp, problemele de ordin informatic vor fi rezolvate.

Referitor la salariile personalului din centrele de vaccinare, dr. Gheorghiță a confirmat că, de două luni, acestea nu au fost plătite. ”Revine Ministerului Sănătății responsabilitatea de a plăti aceste salarii”, a clarificat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a afirmat că etapa a III-a este deschisă, și oricine se poate programa în centrele de vaccinare unde sunt locuri libere, iar când nu mai sunt locuri libere se activează listele de așteptare, iar persoanele din acesata sunt notificate când apar locuri disponibile, 75% dintre cei notificați vor fi persoanele vulnerabile, iar 25% persoanele din domeniile esențiale.

Când rămân locuri libere după aceste două categorii vor fi notificate și cei din etapa a treia.

Citește și: Ghid VIDEO Cum te poți inscrie pe listele de așteptare 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri