Caută
Close this search box.

Sorin Cîmpeanu: Peste 135.000 de angajați din învățământ s-au vaccinat împotriva Covid

Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat joi că, până pe 16 martie, peste 135.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat împotriva Covid-19 cu cel puțin o doză.

„La nivelul zilei de marți (16 martie – n.r.), aveam 135 mii angajați din sistemul de învățământ vaccinați. Adică pese 38%. Dacă ne raportăm la cadre didactice, procentul se apropie de 50%. Este o ocazie sa apreciez responsabilitatea cadrelor didactice”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe organizate online de Salvați Copiii, citat de Hotnews.ro. 

Pe lângă cei 60.000 de profesori înscriși inițial, s-au vaccinat alți peste 63.000, majoritatea fiind cadre didactice.

Sorin Cîmpeanu: Numărul de elevi și cadre didactice infectate cu COVID-19 a scăzut în ultima săptămână

“Se constată o scădere a numărului mediu zilnic de infectări, atât în cazul elevilor, cât și al personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară(1-10 martie)”, informează Ministerul Educației.

De remarcat că a crescut, însă, numărul de clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate.

„În perioada 8-15 martie 2021, în unitățile de învățământ preuniversitar, situația epidemiologică este următoarea:

Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +181 (medie 22 cazuri/zi)
Număr personal confirmat Covid-19: +321 (medie 40 cazuri/zi)
Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +216
Se constată o scădere a numărului mediu zilnic de infectări, atât în cazul elevilor, cât și al personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară(1-10 martie):

Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +376 (medie 38 cazuri/zi)
Număr personal confirmat Covid-19: +545 (medie 55 cazuri/zi)
Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +209”, se arată în comunicat.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că se va opune închiderii şcolilor din Bucureşti până când rata de infectare va depăși şase persoane la mia de locuitori.

„Nu văd de ce s-ar pune în discuţie luni, 15 martie, închiderea tuturor şcolilor din Bucureşti, atâta vreme cât suntem, şi sperăm cu toţii să rămânem, departe de pragul de 6/1000 în Bucureşti. Până la pragul legal stabilit de 6/1.000, în calitate de Ministru al Educaţiei, nu voi fi de acord cu închiderea şcolilor. În acelaşi timp, îndemn încă o dată la prudenţă, la respectarea tuturor regulilor şi la susţinerea campaniei de vaccinare, pentru a face tot posibilul astfel încât să nu se atingă pragul de 6/1.000 – rată de infectare”, a scris ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pe reţeaua de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri