Uniunea Europeană (UE) urmează să fie în măsură să-și vaccineze toți cetățenii „până la sfârșitul verii”, a anunțat un important funcționar european, responsabil cu aspectul industrial al fabricării vaccinurilor împotriva COVID-19.

„Situația vaccinurilor este liniștitoare. Este o provocare enormă, iar cu toate acestea noi am reacționat cu o mare rapiditate”, a apreciat Thierry Breton, comisarul european al Pieței Interne.

„Am extrem de multă încredere în capacitatea Europei de a livra vaccinurile mai rapid și cred că, până la sfârșitul verii, vom putea vaccina toți cetățenii europeni”, susține Breton, conform Ziare.com.

„Până la sfârșitul verii, Europa va fi în măsură să producă 2-3 miliarde de vaccinuri pe an”, asigură el.

„Europa este primul continent în producția de vaccin, urmată de Statele Unite, cu două miliarde (de doze) (…). De la UE și Statele Unite vom putea conta pe cinci miliarde de vaccinuri pe an, în lume”, a conchis el.

Thierry Breton face aceste declarații, după ce premierul italian Mario Draghi i-a cerut președintelui CE, Ursula von der Leyen, o „apăsare pe accelerație”, în lupta europeană inpotriva pandemiei COVID-19, „mai ales în privința vaccinurilor”.

Întârzieri în livrarea unor vaccinuri împotriva Covid-19 – a căror achziționare are loc în comun, la nivel european, prin intermediul CE – fac obiectul unor critici dure din partea multor state membre.

117 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here