Caută
Close this search box.

Stelian Ion nu comentează sentinţa Tribunalului Bucureşti, la Dosarul 10 august

usr plus

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a afirmat că, deși a formulat o plângere penală, după evenimentele de la mitingul Diasporei, din august 2018, nu va comenta „deznodământul de astăzi din dosarul 10 august” și că știe, ca cetățean, ce are de făcut în această privință.

Ministrul a mai spus că nu există stat de drept fără o justiţie independentă şi funcţională, dar că „anomaliile sistemice trebuie înlăturate”.

„Am fost pe 10 August 2018 în Piața Victoriei alături de familie, prieteni şi colegi. Am văzut ce s-a întâmplat acolo. Am inhalat gaze lacrimogene, iar unii dintre prietenii și colegii mei au fost bătuți și răniți. Doar pentru că au îndrăznit să își strige nemulțumirea față de niște guvernanți iresponsabili, care ne amanetau viitorul copiilor și încercau să ne arunce la marginea lumii civilizate. Deși eu însumi am formulat o plângere penală după acele evenimente, nu am să comentez deznodământul de astăzi din dosarul 10 august. Nici nu am să vă împărtășesc emoțiile și sentimentele mele legate de acest subiect. Ca cetățean, eu, unul, știu ce am de făcut în această privinţă”, a scris Stelian Ion, pe Facebook, conform G4Media.ro.

Ministrul Justiției susține că înlăturarea „anomaliilor sistemice” este unul dintre obiectivele mandatului său și că sistemul de justiție are nevoie „de o reformă profundă”, iar legile după care funcţionează trebuie îmbunătăţite.

Ministrul a prezentat ce măsuri de reformă va aplica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri