Caută
Close this search box.

Timișoara rămâne în carantină. Duminică seara s-a semnat ordinul

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a semnat un ordin prin care românii din această zonă vor trebui să mai stea în carantină pentru încă 72 de ore. Decizia vine după ce s-a constatat că nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă.

Duminică seara, Raed Arafat a semnat ordinul prin care timișorenii vor trebui să stea în carantină pentru încă 72 de ore. Decizia intră în vigoare duminică, la ora 00:00, și este valabilă până miercuri, 24 martie, ora 00:00. Potrivit comunicării oficiale, decizia a fost luată după ce s-a constatat că rata de ocupare a paturilor de la ATI a atins capaciatea maximă. Carantina de 72 de ore se aplică și pentru comunele Moșnița Nouă, Dumbrăvița, Ghiroda și Ghiroc.

”Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00.

Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP.

Precizăm faptul că această măsură are caracter temporar, ea fiind necesară până la găsirea unei soluții viabile la nivel județean sau național.”, arată autoritățile.

Președintele CJ s-a opus carantinării

Amintim că ordinul semnat de Raed Arafat vine în contextul în care, sâmbătă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a eșuat în încercarea de a vota cu 2/3 prelungirea carantinării pentru aceste localități. Alin Nica, președintele Consiliului Județean, s-a opus carantinării, iar primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a acuzat politizarea carantinei. Deși se declarase în favoarea acesteia, el s-a abținut de la vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri