Caută
Close this search box.

Trei profesori din Austria au fost demişi după ce au refuzat să poarte măşti

masca de protecţie

Trei profesori din Austria care au refuzat să poarte măşti de protecţie împotriva COVID-19 au fost demişi, a informat sâmbătă ziarul Kronen Zeitung, relatează Reuters.

În Elveţia, un client care a refuzat să poarte mască nu va mai avea voie să intre cinci ani în lanţul de supermarketuri Migros.

Trei profesori din districtele Freistadt, Voecklabruck şi oraşul Wels din Austria Superioară au fost demişi după ce discuţiile cu autorităţile nu au reuşit să rezolve situaţia, a precizat ziarul.

„Au existat multe eforturi pentru a-l convinge să se conformeze măsurilor de prevenţie, însă toate au fost în zadar”, a declarat Ministerul Educaţiei despre profesorul din Freistadt.

Alţi trei profesori din Freistadt, Braunau şi Steyr au fost convinşi să poarte măşti şi şi-au păstrat slujbele, a mai spus ziarul citat de Agerpres.

Începând cu 25 ianuarie, Austria şi-a înăsprit regulile pentru a cere purtarea măştilor de tip FFP2, care filtrează particulele, acolo unde anterior puteau fi utilizate măşti de bumbac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri