Caută
Close this search box.

Un elev de la Colegiul „IL Caragiale”, din Ploieşti, a fost admis la Harvard

rareş avram

Doar doi elevi români au fost admiși la Universitatea Harvard, din Statele Unite ale Americii. Unul dintre aceștia este Rareș Avram, elev la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești, arată un comunicat al Inspectoratului Școlar Prahova.

Rareș Avram, elev în clasa a XII-a, la profilul Matematică Informatică, a fost unul din cei 747 de elevi admiși la Universitatea Harvard, pentru anul universitar 2021/2022, deși 10.000 de candidați din toată lumea au depus aplicații.

„Rareș Avram a fost pasionat de Informatică încă din clasa a V-a, fiind elevul doamnei profesor Daniela Lică. A participat la 6 ediții consecutive ale Olimpiadei Naționale de Informatică, până în clasa a X-a inclusiv, obțînând mai multe medalii.

La sfârșitul clasei a IX-a, a fost unul dintre reprezentanții României la Competiția Internațională „Mathematical Grammar School Cup Belgrade”, unde a obținut medalia de argint la Informatică și medalia de bronz, la disciplinele Matematică și Fizică.

A fost unul dintre fondatorii echipei de robotică infO (1) Robotics a Colegiului Național „Ion Luca Caragiale”, din Ploiești, cu care a obținut numeroase premii, la campionatul național de robotică BRD FIRST Tech Challenge România, în cele 2 sezoane de participare”, precizează Inspectoratul Școlar.

„De asemenea, în contextul situațiilor create de pandemie, echipa a confecționat viziere de protecție cu ajutorul imprimantelor 3D, donând peste 2.400 de astfel de obiecte către 30 de unități medicale de pe raza județului Prahova”, se mai arată în comunicat.

Pentru promoția curentă, au fost acceptați pentru a începe cursurile la această universitate doar 2 elevi români, rată globală de acceptare fiind de doar 7%. Dintre cei 747 de candidați acceptați, doar 91 provin din afară Statelor Unite, din 67 de țări ale lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri