Caută
Close this search box.

Un interlop are o fermă ilegală de urşi. Autorităţile nu se ating de el

Un arădean are în curtea sa o cușcă, în care ține doi urși. Autoritățile încearcă, fără succes, de mai bine de 15 ani, să salveze animalele, însă bărbatul care, conform autorităților, ar fi un interlop local, îi sperie pe oamenii legii.

Deși legea precizează în mod expres că o persoană fizică nu are dreptul să dețînă animale sălbatice din specii protejate, între care se numără și ursul brun, Garda de Mediu Arad spune că nu poate lua nici o măsură împotriva unui locuitor al județului care are doi urși în captivitate.

Nici măcar un film publicat de jurnaliști din Franța, care demonstra că bărbatul crește urși pentru a-i vinde, nu a reușit să sensibilizeze Poliția, Garda de Mediu și celelalte instituțîi care au atribuțîi în această speță și să le determine să facă ceva, spune Adevărul.

De-a lungul timpului, aradeanul a încercat diferite tertipuri pentru păstrarea animalelor. La un moment dat, el a încercat să obțînă documente că ar avea o grădina zoologică, însă singură specie din gospodăria să care putea fi prezentată publicului era ursul, dar nimeni nu putea vizită „stabilimentul”, deoarece acesta se află pe proprietatea familiei, astfel încât cotețul în care trăiesc urșîi nu a putut fi încadrat la grădini zoologice.

Cei doi urși trăiesc într-un spațiu impropriu, de doar 80 de metri pătrați, însă Garda de Mediu Arad a ajuns la concluzia că au suficientă libertate de mișcare, deși un urs care nu este captiv parcurge chiar mai mult de 100 de kilometri pe zi. Cum latura cuștii are 9 metri, urșîi ar trebui să o parcurgă de peste 11.000 de ori pe zi.

Un angajat al Gărzii de Mediu Brașov a spus pentru Adevărul că știe de mulți ani de această situație și a aflat că ar fi vorba de un interlop care a pus și un afiș pe poartă în care îi amenință pe cei care vor să îi ia urșîi.

Dacă este să ne luăm după reacția autorităților, înseamnă că afișul proprietarului i-a speriat mai rău decât urșîi, încât aplicarea legii poate să mai aștepte.

Un alt interlop care avea animale sălbatice în propria ograda este Nuțu Cămătaru. Leii acestuia, pe care-i folosea să îi specie pe datornici, i-au fost confiscați de autorități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri