Caută
Close this search box.

Un nou manager interimar va fi numit de ministrul Culturii, la Opera Naţională Bucureşt

opera naţională bucureşti

Un nou manager interimar va fi numit de ministrul Culturii, la Opera Naţională Bucureşti, după ce baritonul Ştefan (Fănel) Ignat a renunţat la acest post, a anunţat Ministerul Culturii.

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a semnat ordinul privind încetarea prin denunţare unilaterală a contractului de management, încheiat cu Ignat, pentru asigurarea conducerii interimare a Operei Naţionale Bucureşti.

Respectând legislaţia în vigoare, ordinul prevede acordarea unui preaviz de 15 zile calendaristice.

Astfel, pe 25 martie 2021, la îndeplinirea termenului de preaviz, vor înceta efectele juridice ale ordinului ministrului Culturii, privind asigurarea conducerii interimare a Operei Naţionale Bucureşti de către Ignat. El a asigurat interimatul instituţiei din luna decembrie a anului 2017.

După expirarea termenului legal, ministrul Culturii va numi un nou manager interimar, având în vedere faptul că MC nu poate demara procedurile legale, pentru organizarea unui concurs de proiecte de management.

Postul de manager al Operei Naţionale Bucureşti este ocupat de Alexandru-Cătălin Ionescu (Arbore), al cărui contract de management a fost suspendat până la definitivarea hotărârii judecătoreşti în dosarul penal nr. 46378/3/2016. El a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri