Caută
Close this search box.

Un pachet pentru recuperarea celor ce au avut COVID-19 a fost lansat la Băile Herculane

băile herculane

Stațiune balneară Băile Herculane, din Caraș-Severin, este recunoscută pentru apele termale bogate în sulf și pentru aerul puternic ionizat cu ioni negativi.

În rezervația naturală a Parcului Național Domogled – Valea Cernei, concentrația este de peste 2000 de ioni negativi / cmc. În comparație, în orașele în care ne petrecem majoritatea timpului, concentrația de ioni negativi nu depășește 200 /cmc.

Reprezentanții lanțului hotelier Minerva Grand Hotel au pregătit, la Centrul de tratament Balneo Minerva, un pachet de recuperare, care vine în sprijinul pacienților ce au suferit de Covid-19.

După vindecarea de COVID, organismul rămâne slăbit și cu sechele. Terapiile de recuperare post Covid pregătite tratează exact aceste probleme: mialgii – dureri musculare difuze, cu afectarea funcțională variabilă a articulațiilor, asociată de parestezii, oboseală musculară și astenie, dureri de cap, vertij, depresie, anxietate, dispnee.

Este vorba despre un program individualizat de recuperare bazat pe ozonoterapie, gimnastică în mediu salin, fiziokinetoterapie, dar și curele de teren în bioclimatul unic al stațiunii Băile Herculane, conform Ghidului Banatului.

„Este demonstrat științific și există deja studii clinice care atestă faptul că, după infectarea cu noul virus SARS- CoV 2, rămân anumite sechele asupra organismului uman. Noi am structurat pachete care ajută pacienții ce au trecut prin această boală să se recupereze mai repede și mai ușor.

Lucrăm foarte mult pe partea de recuperarea respiratorie, a capacității pulmonare. Se fac ședințe de kinetoterapie în aer liber, toate particularizate pe partea de respirație, o serie de exerciții care sprijină recuperarea aparatului respirator.

Mai avem o procedura de ozonoterapie, care scade procesele inflamatorii din organism, pentru că boala produce o inflamare puternică a plămânilor. Ozonoterapia are și proprietatea de a fi virus static și nu le mai permite virusurilor să se multiplice în organism.

Se mai fac și proceduri de electroterapie, deoarece printre efectele apărute după infectarea cu coronavirus sunt și durerile articulare, inflamațiile, pe care le rezolvăm cu această procedură. Pentru că rămân afecțiuni și la nivel de psihic, sunt incluse și terapii care ajută în acest sens.

Există studii care arată că pacienții au rămas cu depresii, cu stări de anxietate, pe care le tratăm prin cure antistres. Este vorba despre băile cu apă termosalină, băi de sulf, care ajută foarte mult”, managerul hotelului.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri